Letörés, beragasztás elleni védõpajzsok

Letörésvédõ pajzsok

Az ajtó síkjából kiálló cilinderbetét szabad utat enged a behatolóknak, mert a kilógó betét pár másodperc alatt zajtalanul letörhetõ, az ajtó nyitható. Ennek kiküszöbölésére készültek a letörésvédõ vagy nehezített pajzsok.

A letörésvédõ pajzsok az ajtóra szerelve körülveszik a cilinderbetétet, így biztosítva, hogy ne lehessen azt megfogni, letörni. Ezek a pajzsok kívülrõl nem szerelhetõk le, az ajtóra átmenõcsavarral vannak felerõsítve. Kaphatók kívül gombos ill. kilincses változatban, különbözõ méretekben.

Kép a letörésvédõ pajzsokról.
A letörésvédõ pajzsok az árlistában a bejárati ajtó kiegészítõ betörésvédelmi eszközeinél találhatók.

Letörés és beragasztás ellen védõ pajzs

A cilinderbetéteket meg kell óvni a külsõ behatásoktól, feltörési kísérletektõl, rongálástól. Ezt szolgálja a LINCE védõpajzs, amelyet kulccsal lehet elcsúsztatni a cilinderbetét elõl, és a zár csak ezután nyitható. Használatával a cilinderbetétet meg lehet védeni a rongálási kísérletektõl. A LINCE védõpajzs olyan kialakítású, hogy a kulcs helyére került szennyezõdést a kulccsal ki lehet nyomni, tehát használható marad.

Kép a LINCE nyitott és csukott állapotáról.
A LINCE pajzs az árlistában a bejárati ajtó kiegészítõ betörésvédelmi eszközeinél található.

Belsõ letörésvédõ pajzs

A belsõ letörésvédõ pajzsokat hevederzárakhoz ajánljuk. Olyan helyeken szükséges, ahol a hevederzárhoz kívülrõl hozzá lehet férni (pl. üveges ajtók), így a zárbetét ki van téve a letörés veszélyének. A belsõ letörésvédõ pajzs az ajtón kívül lévõ pajzshoz van rögzítve átmenõ csavarral, így teljes védelmet nyújt a cilinder törése ellen.
A belsõ letörésvédõ pajzs az árlistában a bejárati ajtó kiegészítõ betörésvédelmi eszközeinél található.